Legea primului loc de muncă vine în sprijinul a circa 30.000 de tineri


descărcare (1)Preşedintele filialei judeţene Hunedoara a UNPR, senatorul Haralambie Vochiţoiu, a afirmat că legea primului loc de muncă vine în susţinerea a aproximativ 30.000 de tineri din România care şi-ar putea găsi de lucru în cursul anului 2016.

Astfel, în opinia acestuia, legea va permite tinerilor fără experienţă să-şi găsească mai uşor de lucru pe piaţa muncii, în situaţia în care angajatorul este scutit de orice cheltuială cu noul angajat timp de un an şi jumătate. Totodată, legea permite subvenţionarea cheltuielilor cu salariul minim pe economie în cazul unei persoane cu vârsta între 16 şi 35 de ani, cu condiţia să se afle la primul loc de muncă. 

Cheltuiala bugetară pentru aplicarea legii a fost evaluată la 46 milioane de euro, în calcul fiind luat salariul minim brut pe economie şi contribuţiile aferente la stat.

În prezent, proiectul de lege se află la Camera Deputaţilor şi ar putea fi adoptată până la finele acestui an, astfel încât actul normativ să devină operaţional din 2016.