descărcareAvocatul Gheorghe Piperea a afirmat că legea care permite persoanelor care nu îşi mai pot plăti creditul să cedeze băncii imobilul ipotecat pentru stingerea creanţei, pune la dispoziţia consumatorului „lipsit de putere”, un mijloc de a determina banca să negocieze cu debitorul.

Astfel, iniţiatorul proiectului de lege deputatul PNL Daniel Zamfir a precizat că legea dării în plată se aplică contractelor de credit aflate în derulare, cât şi contractelor încheiate după această dată, iar cei care au ajuns în situaţia de a nu-şi mai putea achita creditul la bancă trebuie să notifice banca de acest lucru în termen de 15 zile.

Conform legii, în situaţia în care banca nu ar fi de acord să primească imobilul debitorului pentru stingerea creanţei, debitorul poate da în judecată banca, obligând-o să preia bunul în proprietate, ocazie cu care este stinsă creanţa şi se suspendă orice procedură de executare.

Potrivit avocatului, legea dării în plată nu îşi propune să creeze „un aflux enorm de transferuri de proprietate, îşi propune să creeze un levier pentru acele persoane, ca ele să poată să negocieze” cu băncile, care au la dispoziţie un termen rezonabil de 15 zile în care pot evita să devină agenţii imobiliare.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.