Legea Camerelor Agricole blocată la Camera Deputatilor


fermieri
Preşedintele interimar al Camerei Agricole Naţionale s-a declarat dezamăgit din cauza că, la moment legea Camerelor Agricole este blocată la Camera Deputaţilor. Cornel Stroescu consideră că agricultura românească trebuie să fie bine organizată, în context european, pentru a reprezenta interesele tuturor fermierilor.

Suntem dezamăgiţi de Comisia de Agricultură. Legea a trecut de Senat, în şase luni a trecut de cinci comisii, avize pozitive, a trecut cu majoritate de plenul Senatului, cu o singură abţinere, dar acum ne lovim de Camera Deputaţilor, cameră decizională. Am cerut o modificare la legea 283 pentru fonduri necesare pentru înfiinţarea Camerelor Agricole în toată ţara, pentru că sunt doar 14 judeţe în care s-au înfiinţat, la iniţiativa şi pe banii fermierilor. (…)“, a menţionat Cornel Stroescu.

Deşi preşedintele Nini Săpunaru înţelege necesitatea acestei legi, există şi lideri a unor asociaţii mici şi federaţii care se opun la înfiinţarea Camerelor Agricole invocând diverse motive, de legalitate.