Lapte cu posibile neconformităţi sechestrat de autorităţi


44518_HOME
Un lot de lapte cu posibile neconformităţi, identificat la un procesator, a fost sechestrat de autorităţile veterinare, fiind dispusă şi retragerea de pe piaţă a produselor rezultate, a anunţat luni Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

“ANSVSA a iniţiat alerta prin Sistemul Rapid de Alertă după ce un procesator, pe baza analizelor de autocontrol, a identificat un lot de lapte, provenit din ferme, cu posibile neconformităţi. Inspectorii ANSVSA au demarat verificările la procesatorul respectiv şi la fermele care au furnizat laptele, alerta fiind iniţiată după sosirea rezultatelor. Din cauza potenţialului risc, ca o parte din aceste loturi să fi ajuns în procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse în perioada respectivă, pentru a elimina orice pericol pentru sănătatea consumatorilor”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Conform legislaţiei în vigoare, operatorul are obligativitatea de a retrage de pe piaţă produsele care nu satisfac cerinţele de siguranţă ale produselor alimentare, iar retragerea acestor produse neconforme se realizează cu informarea autorităţilor competente şi sub supravegherea acestora.

Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului European şi Consiliului nr. 178/2002 informaţiile vehiculate prin Sistemul Rapid de Alertă şi cele care fac obiectul verificărilor autorităţii competente sunt supuse normelor de confidenţialitate.