Începând cu 1 iulie indemnizaţiile veteranilor de război vor fi majorate


veterani de razvoi

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă potrivit cărei începând cu 1 iulie 2015 indemnizaţiile veteranilor de război vor fi majorate cu 75% față de valoarea aflată acum în plată.

Potrivit Biroului de Presă al Executivului, “veteranii de război au dreptul la rente lunare acordate în funcţie de importanţa ordinelor şi medaliilor conferite. Cuantumul acestora se raportează la solda de grad a unui sublocotenent, fiind cuprins între 148 de lei şi 296 de lei, cu excepţia celor şapte veterani de război Cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul, ale căror rente lunare ajung la 850 de lei”.

Conform legislației în vigoare, veteranii de război mai au dreptul la un spor de front, stabilit în raport cu durata participării la război, iar prin actul normativ adoptat se dublează acest spor pe care îl primesc invalizii şi veteranii de război pentru primul an de participare pe front, potrivit Legii 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, mai arată Guvernul.