Guvernul a aprobat scutirea de impozit a profitului reinvestit


lc
Guvernul a aprobat ordonanţa prin care scutirea de impozit pe profitul reinvestit va fi aplicată din luna iulie şi menţinută până la finele lunii decembrie 2015, unde firmele beneficiare nu au posibilitatea de a opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru echipamentele tehnologice respective.

Profitul investit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice -maşini, utilaje şi instalaţii de lucru – folosite în scopul obţinerii de venituri impozabile este scutit de impozit, conform proiectului.

Astfel, firmele care beneficiază de această facilitate au drept obligaţia de a păstra în patrimoniu echipamentele tehnologice respective cel puţin o perioadă egală cu jumătate din durata normală de funcţionare a acestora.

Conform noutăților legislative, facilitatea pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2014, va fi aplicată pentru investiţiile realizate începând cu 1 iulie 2014, iar scutirea de impozit a profitului reinvestit va fi menţinută  inclusiv până la 31 decembrie 2015,  pentru acest an fiind calculat un minus la bugetul de stat, din impozitul pe profit, de 137,5 milioane lei.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România a solicitat Guvernului să susţină în negocierile cu FMI scutirea impozitării profitului reinvestit, creşterea finanţării unor programe care generează locuri de muncă şi reducerea impozitelor pe salarizare  pentru dezvoltarea economică.