Ghidul de Finanţare pentru achiziţia de sisteme fotovoltaice pentru uz casnic ar putea fi modificat, astfel că instalarea lor ar putea deveni mai facilă, potrivit ultimelor discuţii pe această temă.

Reprezentanţi ai Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), ai ANRE şi ai industriei fotovoltaice au avut saptămâna trecută o discuţie pe tema operaţionalizătii programului de subvenţionare a achiziţiei e panouri fotovoltaice. Dintre concluziile discuţiei, potrivit unei personae care a fost în sală, reiese că AFM ar putea modifica programul, în cel puţin trei puncte ale lui.

În primul rând, în Ghid se spune că instalaţiile pentru care se acordă subvenţia prin programul de la stat trebuie montate de instalatori care au montat până acum cel puţin 50 kW, tocmai pentru a filtra instalatorii cu experienţă de cei fără experienţă. După discuţii, AFM ar putea scoate această limitare pentru a introduce o metodă de selecţie mai permisivă care să nu descalifice instalatorii fără această experienţă pe hârtie. Asta şi pentru că cei care au instalat până acum panouri forovoltaice în România sunt majoritari pe segmentul Engineering, Procurement and Construction (EPC) și că se subcontractează echipe românești pentru mentenanță.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.