FNSA cere promulgarea legii privind majorarea cu 10% a salariilor


bancnote-bani-salariu-600x4411-680x365_cFederaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis promulgarea Legii privind aprobarea OUG 35/2015, ce prevede o majorare salarială de 10%, ameninţând că în caz contrar programul de lucru în administraţia publică locală se va întrerupe zilnic.

Astfel, Federaţia sindicală i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a-i aminti că problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din administraţia publică locală, lipsa de motivare a acestora şi, în consecinţă, apariţia unui exod al profesioniştilor care îşi desfăşoară activitatea în primăriile şi consiliile judeţene din România au dus la declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional, la începutul acestui an, în sectorul “Administraţie publică”.

FNSA precizează că prin OUG 41/2015, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru reglementarea unor măsuri bugetare, s-a dat posibilitatea instituţiilor din administraţia publică locală din România să aplice prevederile OUG 27/2015 – pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice şi pentru stabilirea unor măsuri bugetare -, ceea ce stabileşte o majorare salarială de 12% pentru funcţionarii din primării şi consilii judeţene.

FNSA îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că majorarea cu 10%, prevăzută de OUG 35/2015 – pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, ar fi dovada că statul român tratează în mod responsabil salariaţii din sectorul bugetar.