Facultatea de Drept renunţă la lucrarea de licenţă!


doctoratUn subiect foarte interesant, Facultatea de drept a decis să renunţe la lucrarea de licenţă. Astfel, Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti a anunţat că va renunţa, din această vară, la lucrările de licenţă de la încheierea studiilor, măsură posibilă ca urmare a unui ordin dat de fostul ministru, la finalul mandatului, la începutul acestei luni.

Este adevărat că motivele sunt evidente:  licenţele au ajuns, astăzi, să alimenteze o piaţă cu adevărat neagră, în timp de softurile antiplagiat costă zeci de mii de euro. Potrivit documentului, diploma de licenţă se poate obţine după una sau două probe, la alegerea facultăţilor. Ca atare, studenţii de la Drept din anul IV,  vor rămâne în vară doar cu examenul grilă.  

Teză de licenţă în Drept ar trebui să fie, pentru un absolvent, prilejul de a gândi cu propria minte la aspecte problematice din legislaţii şi proceduri, nu doar de a proba învăţarea mecanică a aplicării acestora. În aceste condiţii, măsura luată atestă tendinţa sistemului de a produce jurişti disciplinaţi, care să nu îşi pună prea multe probleme.