Dosarul Revoluţiei a fost închis definitiv


revolutie 1989
În 22 ianuarie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, ca inadmisibilă, plângerea depusă de Asociația 21 Decembrie 1989 împotriva deciziei procurorilor militari de clasare a dosarului Revoluției.

“Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta Asociația 21 Decembrie 1989 București, prin reprezentant legal Teodor Mărieș, împotriva ordonanței din data de 14 octombrie 2015, emisă în dosarul nr.11/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare. Obligă petenta la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia ICCJ.

Ăreședintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a declarat că există un interes din partea structurilor care au tras la Revoluție de a se închide acest dosar, respectiv “Miliție, Armată și Securitate”, dar și o “comandă politică” din partea structurilor de astăzi, MAI, MApN și SRI.

Președintele Asociației s-a arătat nemulțumit și de faptul că procurorul de ședință, care reprezintă Parchetul Militar, a refuzat să primească la dosar deciziile CEDO, prin care s-a dispus reluarea anchetei în dosarul Revoluției.

,