Documente necesare la înmatricularea autoturismelor cu motoare mari


download (1)

O noutate vine în atenţia persoanelor fizice care vor cumpăra autoturisme cu motoare mari din UE şi vor dori să le înmatriculeze în România. Pentru aceasta persoana fizică va trebui să prezinte un nou tip de document la serviciul de înmatriculări pentru ca autoturismul să primească numere româneşti. În acest sens Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a publicat modelul acestui document dar care şi îl va elibera.
Din categoria autoturismelor cu motoare mari se referă cele a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3000 cm3, acciza pentru ele fiind de.

De aceea persoanele fizice vor trebui să plătească mai întâi la Fisc accizele aferente şi apoi să prezinte la serviciul de înmatriculări un certificat care să ateste achitarea acestor taxe.

Mai amănunţit în Ordinul ANAF nr. 3361/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 663 din 29 octombrie 2013  este indicată Procedura de obţinere a certificatului, precum şi modelul documentului care au fost aprobate de Fisc, instituţia care eliberează contribuabililor documentul.