Dificultăţile apărute în aplicarea noilor Coduri vor fi analizate de Ministerul Justiţiei!


Ministerul Justiției a anunțat demararea unui proces de analiză cu privire la dificultățile apărute în aplicarea noilor coduri, în special a Codului penal și a Codului de procedură penală.

S-a considerat că având în vedere dificultățile semnalate în procesul de aplicare a noilor coduri, în special a Codului penal și a Codului de procedură penală se impune o evaluare a impactului de ansamblu al reglementărilor conținute de noile coduri. În acest scop, ministerul demarează un proces de analiză cu privire la această problematică, atât în materie penală și procesual-penală, cât și în materie civilă și procesual-civilă.

În realizarea evaluării vor fi implicate, pe lângă comisiile de elaborare a noilor coduri și a legilor de punere în aplicare a acestora, instituțiile din cadrul autorității judecătorești și asociațiile magistraților, dar și celelalte profesii juridice cu atribuții în înfăptuirea actului de justiție ori conexe actului de justiție, instituții de învățământ superior și Institutul de Cercetări Juridice „acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, precum și reprezentanți ai societății civile.