Dezbateri privind închiderea hipermarketurilor în weekend


market
Premierul Victor Ponta a declarat propunerea de închidere a hipermarketurilor în weekend şi în zilele de sărbători legale “o măsură stupidă” pentru România, motivând că nu au de câştigat nici angajaţii care sunt plătiţi dublu când lucrează în acele zile şi nici consumatorii care îşi fac cumpărăturile în weekend.

Vreau să exprim o opinie pe care o vom transmite şi la Parlament, e o propunere a unor colegi liberali, o măsură liberală altfel, să închidem hipermarketurile în weekend. Eu cred că e bine să le lăsăm deschise, ca oamenii să cheltuie bani, ca să avem consum, ca să păstrăm locuri de muncă şi ca să fie plătiţi, conform legislaţiei, cei care lucrează în weekend, să fie plătiţi mai bine”, le-a spus Victor Ponta miniştrilor în şedinţa Executivului.

Premierul a cerut Guvernului să dea aviz negativ propunerii legislative.

PNL a inițiat o propunere legislativă potrivit căreia hipermarketurile să fie închise duminica şi de sărbătorile legale, susținând că astfel va fi revitalizat comerţul tradiţional, iar consumatorul va petrece duminica în familie şi va face mişcare în aer liber.