Devine obligatorie declaraţia nutriţională pentru produsele alimentare preambalate


produselor-alimentare
Etichetarea nutriţională reprezinta o metodă importantă de informare a consumatorilor cu privire la compoziţia produselor alimentare, care îi ajută să facă o alegere în deplina cunoştinţă de cauză. Conform Regulamentului (UE) 1169/2011, pentru produsele alimentare preambalate declaraţia nutriţională este obligatorie de la 13 decembrie 2016. Declaraţia nutriţională obligatorie cuprinde informaţiile: valoarea energetică şi cantitatea de grăsimi, acizi graşi saturaţi, glucide, zaharuri, proteine şi sare.

Regulamentul arată că informaţiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare consumatorul, astfel să nu se atribuie efecte sau proprietăţi pe care produsul alimentar nu le are, să nu se sugereaze prezenţa unui ingredient care, de fapt, a fost înlocuit sau că produsul posedă caracteristici speciale.

Produsele alimentare care nu prezintă etichetarea nutriţională necesară şi care au fost introduse pe piaţă sau etichetate înainte de 13 decembrie 2016 pot fi comercializate până la epuizarea stocurilor.

,