Despăgubiri pentru deponenții CEC pentru autoturisme


cc-olesea
Ministerul Finanțelor Publice a făcut public proiectul de ordonanță, care presupune emiterea titlurilor de stat pentru despăgubirea celor care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni pentru achiziționarea de autoturisme, însă nu pot prezenta documente doveditoare care să ateste data constituirii
.

Proiectul legislativ vizează persoanele fizice care au constituit depozite la CEC până la data de 15 februarie 1992pentru achiziționarea de autoturisme, le-au transferat ulterior la BRD, deaceea nu pot prezenta actele doveditoare pentru data constituirii depozitului la CEC.

Emisiunea de titluri va avea loc pe 11 august 2014, cu scadența în data de 3 septembrie 2014, iar suma alocată pentru acestea este de cinci milioane de lei. Valoarea despăgubirii va fi egală cu valoarea nominală a titlului.

În vederea obținerii despăgubirilor oferite, toți deponenții îndreptățiți, mandatarii sau succesorii legali ai acestora trebuie să se prezinte la orice unitate BRD, cu actele de identitate și alte documente legale necesare, după caz.