Deputaţii ar putea aviza Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală fără reducerea TVA la 20%


lc

Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală ar putea fi avizate fără prevederea reducerii TVA generale de la 24% la 20% de la 1 ianuarie, pentru a fi în concordanţă cu cerinţele Comisiei Europene şi ale FMI.

Orice reducere poţi s-o faci şi la finalul anului şi să intre în vigoare de la 1 ianuarie, nu neapărat prin Codul Fiscal, dar important este să nu adaugi taxe, important e să poţi să reduci. Şi atunci e de urmărit şi fluxul de încasări bugetare. Eu am fost rezervată cu TVA-ul de 20% încă de la început s-o trecem de acum (în Codul Fiscal – n.r.), până nu vedem exact ce ne aduce septembrie, ce ne aduce noiembrie, să vedem cum arată bugetul“, a declarat Aurelia Cristea, deputat PSD, membru în Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor.

Aurelia Cristea a mai spus că reducerea TVA se poate face fără niciun fel de problemă prin ordonanţă de urgenţă la sfârşitul anului.

De asemenea, deputatul PSD a mai precizat că deputaţii vor finaliza aprobarea celor două coduri în această sesiune parlamentară, care se încheie la finele lunii, cu sau fără prevederea reducerii TVA inclusă.