Depunerea Situațiilor financiare pentru anul fiscal 2014


calcul-offshore-webSocietăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, cu excepţia subunităţilor de societăţi rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European au obligația de a depune situațiile financiare pe 2014 pana pe 2 iunie, la Ministerul Finantelor.

Reamintim că Ordinul M.F.P. nr. 65/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 69/2015, aprobă Regulile pentru întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare şi a raportărilor contabile pentru anul fiscal 2014. Astfel bilanţurile pe 2014 se depun în termen de 150 de zile de la data la care se încheie exerciţiul financiar (31 decembrie 2014).

Următoarele categorii de contribuabili trebuie să-şi depună situaţiile financiare pe anul trecut:
– entităţile cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul MFP nr. 3055/2009;
– entităţile care aplică Sistemul simplificat de contabilitate, aprobat prin Ordinul MFP nr. 2239/2011;
– cele cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, aprobate prin Ordinul MFP nr. 1286/2012.

De asemenea persoanele juridice aflate în lichidare depun, în termen de 90 de zile de la încheierea fiecărui an calendaristic, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor o raportare contabilă anuală.