Declaraţia de mediu nu poate fi depusă online


1

AFM a declarat că din 7 februarie Declarația privind obligațiile la Fondul pentru mediu se depune în format editat pe suport hârtie sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit Ordinului Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice nr. 35/2014, publicat în Monitorul Oficial nr. 99/2014.
Noul act normativ menționat anterior a modificat Ordinul M.M.G.A. nr. 549/2006 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului “Declaraţie privind obligaţiile la Fondul pentru mediu” şi instrucţiunile de completare şi depunere a acestuia.

Însă pe de altă parte Serviciul de evidenţă contribuabili declară ca la moment declaraţia de mediu nu poate fi depusă online, şi nici momentul când aplicaţia poate sa fie actualizată, astfel încât să se permită depunerea online, din aceeaşi cauză, este nevoie de o semnătură şi ştampila pe formularul depus.

Reamintim că din 1 ianuarie 2014, AFM foloseşte un nou cont, care să fie folosit de contribuabili pentru plata taxelor şi a contribuţiilor.