Decizia de neconstituţionalitate a Legii ”Big Brother” a fost trimisă la Comisia juridică


examenulpentrunotariistagiari-1402421421Decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii privind reţinerea datelor generale, cunoscută drept Legea ”Big Brother” a fost trimisă de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor la Comisia juridică.

Cu privire la ultima decizie a CC privind declararea neconstituţională a legii de reţinere a datelor personale, directorul SRI, George Maior, a declarat anterior că SRI o consideră îngrijorătoare informând că Serviciul are o limitare care poate afecta activitatea în planul securităţii naţionale.

Curtea Constituţională a decis, în 8 iulie, că Legea 82/2012, cunoscută drept legea ”Big Brother”, este neconstituţională.

Astfel, Curtea ”a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii nr.82/2012 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice sunt neconstituţionale”.