Data la care se pot organiza alegerile parlamentare


Contravenţii şi infracţiuni în timpul alegerilor dur sancţionate de poliţiştiKelemen Hunor, preşedintele UDMR consideră că 11 decembrie este data la care se pot organiza alegerile parlamentare.

Eu am avut o discuție cu Dacian Cioloș la începutul verii și cei de la Guvern ne-au trimis și nouă și tuturor liderilor de partide o analiză și două propuneri: 4 decembrie și 11 decembrie. Eu, când am discutat la începutul verii cu domnul Cioloș, am spus că, din punctul nostru de vedere, dacă nu se poate mai repede, nu se poate în noiembrie, nu se poate într-un anotimp mai blând, atunci 11 decembrie este data la care se pot organiza alegerile“, a declarat Kelemen Hunor.

De asemenea, preşedintale UDMR a mai adăugat că în cazul în care nu va fi revizuită Constituția, în anul 2020 alegerile ar putea să fie organizate în 24 decembrie.

Noi, încet, încet, vom face alegerile în 2020, dacă nu reușim să amendăm Constituția, vom face alegerile pe 24 decembrie, de Crăciun, nu avem încotro. Eu când am intrat în politică, în anul 2000, când am participat pentru prima dată la alegeri, alegerile erau în octombrie, dar tot se împinge către o altă dată pentru că așa scrie în Constituție, sunt niște termene legale de care trebuie să ții cont“, a spus Kelemen Hunor.