educatie_pentru_sanatatePotrivit unui studiu realizat,  în 2015 faţă de anul anterior, a crescut puterea de cumpărare a consumatorilor şi a încrederii populaţiei. 

Acest fapt a fost influenţat de scăderea preţurilor la alimente şi a crescut interesul consumatorilor pentru produse mai scumpe, iar consumul casnic a înregistrat o creştere cu 1,5%. De asemenea creşterea puterii de cumpărare  a fost influenţată şi de creşterea pensiilor, a salariilor bugetarilor din educaţie şi sănătate, precum şi a venitului mediu pe economie, dar şi reducerea TVA la alimente .

Odată cu reducerea TVA la alimente, apare pentru prima dată în ultimii trei ani fenomenul de uptrading, de trecere la un produs superior din aceeaşi categorie.

Studiul are la bază informaţii obţinute prin monitorizarea consumului casnic în 2015 a tuturor categoriilor de produse de larg consum pe un eşantion de 3.000 de gospodării, reprezentativ la nivel naţional.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.