Creşterea alocaţiei pentru copii


orfelinat
Deputatul PSD Ana Birchall a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, adoptarea unei soluţii privind creşterea cuantumului acesteia fiind în opinia sa “mai mult decât necesară”.

“Alocaţia de stat pentru copii este cea mai longevivă prestaţie din domeniul asistenţei sociale, fiind instituită în anul 1993, scopul principal fiind acela de a suplimenta veniturile familiei pentru asigurarea unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor şi de sprijinire a familiilor cu copii. Acest scop nu este nici pe departe îndeplinit cu suma alocată copiilor în acest moment de statul român”, apreciază Birchal.

Proiectul de lege al deputatului PSD stipulează o creştere graduală în perioada 2013-2016 a alocaţiei de stat pentru copii.

“Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează la 0,106 ISR pentru anul bugetar 2013-2014, la 0, 17 ISR pentru anul bugetar 2014- 2015, la 0,4 ISR pentru anul bugetar 2015-2016”, prevede proiectul de lege depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Ana Birchall consideră că pentru multe familii din România această alocaţie reprezintă o sursă de venit indispensabilă pentru asigurarea necesităţilor copiilor, creşterea cuantumului alocaţiei fiind, în opinia sa, “o măsură importantă de susţinere a unui act educaţional de calitate”.