Consiliul Concurenţei va lansa Monitorul preţurilor


pret consum
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, cu sprijinul Guvernului şi al Consiliului Concurenţei, va lansa până la sfârşitul acestui an proiectul “Monitorul preţurilor bunurilor de consum“.

Proiectul îşi propune crearea unui platforme on-line care să afişeze săptămânal preţurile produselor care fac parte din coşul zilnic al populaţiei.

Obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara preţurile şi identifica magazinele de unde pot cumpăra alimentele de bază la cele mai mici preţuri, iar pe de altă parte scăderea preţurilor ca urmare a creşterii concurenţei între magazine.

Lansarea acestui proiect are loc în contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care să asigure transparenţă pe lanţul comercializării produselor de la producător până la raftul magazinelor.

Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministreul Comerţului şi a avut ca rezultat, după trei luni de la implementare, o scădere a preţurilor cu 7%.