Condițiile de participare la jocurile de noroc


computerPotrivit unui comunicat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), având în vedere numărul mare de solicitări referitoare la măsurile de închidere a unor conturi de pe platformele de jocuri de noroc online, Oficiul a făcut câteva precizări privind condițiile de participare la jocurile de noroc.

Astfel, ONJN anunţă că:
– operatorii de jocuri de noroc la distanță au obligația de a afișa pe site, la loc vizibil, Termenii și condițiile în vederea participării la joc. După înregistrare, jucătorii trebuie să respecte condițiile de verificare a datelor solicitate de operator, astfel încât acesta să poată verifica existența unui cont unic al jucătorului pentru fiecare platformă autorizată, precum și minim datele de identificare ale jucătorului și vârsta de peste 18 ani a deținătorului contului, conform normelor legale în vigoare (Legea nr. 677/2001 și HG nr. 111/2016 – art. 129 alin. (1), (2) și (4));
– jucătorii au obligația să se informeze cu privire la Termenii și condițiile platformei și la Regulamentul de joc. În momentul deschiderii contului de joc sau a jocului, jucătorul acceptă Regulamentul de joc, cu Termeni și condiții. Termenii și condițiile precum și Regulamentul de joc reprezintă condițiile și clauzele contractuale dintre operator și jucător.

De asemenea, potrivit ONJN, în cazul în care nu se transmit în termenul de validare legal documentele pentru confirmarea identității, organizatorul are obligația legală să închidă contul de joc, iar sumele găsite în acel cont vor fi virate automat la bugetul de stat.