Comisia Europeană avertizează România!


Comisia Europeană scade estimarea de creştere economică pentru acest an şi subliniază îngrijorările cu privire la măsurile anunţate de Executiv.

Din 19 miliarde de euro alocate ţării noastre, am atras zero euro în trei ani. Este un adevăr trist şi îngrijorător iar acest an este unul crucial  pentru banii europeni destinaţi ţării noastre, având în vedere că până în prezent România, la jumătatea exerciţiului 2014-2020, se află la o rată de absorbţie de zero la sută a fondurilor europene.

De asemenea, nici situaţia economică, nici cea bugetară nu par să fie privite cu ochi buni de oficialii europeni. Comisia Europeană (CE) şi-a revizuit în scădere estimările pentru acest an referitoare la creşterea economiei româneşti şi avertizează, totodată, că proiectul legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale. Noile previziuni, publicate săptămâna trecută,  arată că economia românească ar urma să înregistreze un avans de 4,3% în 2017, sub estimările cuprinse în previziunile din iarnă care indicau o creştere a PIB de 4,4%.