Comisia Europeană a lansat procedura pentru deficit excesiv!


Deși are o datorie care depășește 130% din PIB, această țară a anunțat că o să continuie planurile în ceea ce priveste bugetul pe 2019, chiar dacă repercursunile din partea UE ar putea fi extrem de dure, mai ales că cei din Comisia Europeană au respins propunerea de buget, într-un cât contravine reglementărilor fiscale ale UE.

“După ce a evaluat proiectul de plan bugetar revizuit prezentat la 13 noiembrie de autorităţile de la Roma, Comisia Europeană confirmă existenţa unui caz deosebit de grav de neconformitate cu recomandarea adresată Italiei de către Consiliu la 13 iulie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Prin urmare, Comisia Europeană a lansat procedura pentru deficit excesiv, pe baza faptului că imensa datorie publică a Italiei nu va fi redusă, aşa cum cer reglementările UE. Procedura poate duce în final la sancţiuni financiare echivalente cu 0,2% din PIB, adică aproximativ 3,4 miliarde euro. Demararea respectivei proceduri ar trebui în acest caz să fie aprobată de statele membre.