Clientul îşi va putea alege riscurile pe care vrea să le acopere prin poliţa obligatorie


Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID), entitatea care emite asigurările de locuință obligatorii pentru toți românii, nu reușește să își îndeplinească scopul, anume acela de a asigura cât mai multe locuințe. Este motivul principal pentru care autoritățile au decis să schimbe legea, în speranța că vor deschide apetitul românilor pentru protejarea propriilor locuințe.

Mai clar, clientul îşi va putea alege riscurile pe care vrea să le acopere prin poliţa obligatorie şi, în plus, va avea la dispoziţie şi alte riscuri decât cele acoperite astăzi. Menţionăm că, în prezent , poliţa PAD acoperă în mod obligatoriu riscurile de cutremur, inundaţie şi alunecări de teren şi costă 20 de euro, pentru locuinţele construite din materiale moderne, adică nu din chirpici. Daunele sunt acoperite în limita a 20.000 de euro.

În altă ordine de idei, introducerea posibilităţii de a alege ce riscuri sunt acoperite este un firească. Este aproape imposibil ca cineva care locuieşte la bloc să fie afectat de inundaţii sau elunecări de teren , în timp ce riscul să fie agfectat de cutremur este mai mare decât la casă. În prezent toate cele trei riscuri sunt plătite de toată lumea, indiferent de tipul locuinţei sau zona unde locuieşte.

,