Proiect de lege privind modificarea Codului Rutier este unul dintre proiectele de legi care vor inaspri prevederile Codului Rutier si care urmeaza sa intre in perioada urmatoare in dezbatere parlamentara. Astfel, se suspenda exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, pentru ”neoprirea la dispozitia politistului aflat in exercitarea atributiilor de serviciu”.

Guvernul a informat Parlamentul ca sustine aceasta modificare, propunand ca ”nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului aflat in exercitarea atributiilor de serviciu” sa presupuna aplicarea sanctiunii cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile. In prezent, fapta este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.