CCIR a lansat conferinţa “CSR şi Conformitate”


ccir
Camera de Comerţ şi Industrie a României a lansat la 8 septembrie, alături de Camera de Comerţ Federală a Austriei, conferinţa “CSR şi Conformitate”, eveniment care vizează particularităţile responsabilităţii sociale corporatiste, înţelegerea mecanismelor de funcţionare precum şi importanţa stabilirii de obiective CSR în activitatea corporaţiilor.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a menționat capacitatea insituţiei pe care o reprezintă de a sprijini companiile interesate de dezvoltarea unui proiect de CSR.

Responsabilitatea socială corporativă este o dovadă excelentă că mediul de afaceri este un pilon puternic pentru orice societate iar programele de acest tip imbunătățesc calitatea vieții în comunitățile noastre. CCIR sprijină dezvoltarea unui set coerent de linii de acţiune în domeniul CSR” a declarat Mihai Daraban.‎

La rândul său, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger, a subliniat importanţa actelor de CSR.

Multe companii îşi manifestă grija pentru societate făcând donaţii pentru diverse cauze. Dar conceptul de responsabilitate socială reprezintă mai multe decât donaţiile făcute în scopuri caritabile. Este, de fapt, grija companiilor pentru mediul social în care îşi desfăşoară activitatea, pentru mediul înconjurător. (…) Să faci lucrul corect pentru regiunea unde îţi desfăşori activitatea este o dovadă de responsabilitate socială. În alte ţări, chiar şi să-ţi plăteşti taxele, ca şi companie, este o dovadă că îţi pasă de comunitate“, a precizat Gerhard Reiweger.