CC a declarat neconstituţională numirea lui Ioan Anton în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit


justitieJudecătorii Curţii Constituţionale (CC) au admis sesizarea depusă de Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, declarând neconstituţională Hotărârea Parlamentului nr. 17/2011 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Astfel, numirea lui Ioan Anton în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, pentru un mandat de nouă ani, a fost declarată neconstituţională.

“În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Parlamentului numărul 17 din 27 septembrie 2011 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte ai Autorităţii de Audit este neconstituţională în ceea ce priveşte numirea în funcţia de consilier de conturi a domnului Anton Ioan şi, implicit, numirea sa în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit”, susţin reprezentanţii Curţii.

Având în vedere jurisprudenţa creată de Curtea Constituţională, PNL solicită acestei instituţii să constate neconstituţionalitatea numirii în funcţia de consilier de conturi a domnului Anton Ioan, care a fost numit vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, pentru un mandat de nouă ani, (…) deşi mai îndeplinise aceeaşi funcţie, timp de trei ani. (…) Domnul Anton Ioan ar îndeplini astfel un mandat de doisprezece ani, format dintr-un mandat parţial şi dintr-un mandat complet“, arată liberalii într-un comunicat.