Cardul naţional de sănătate va circula în paralel cu cartea electronică de identitate!


Cardul naţional de sănătate va circula ani buni în paralel cu cartea electronică de identitate, înlocuirea acestuia urmând să se facă treptat, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Preşedintele CNAS a precizat că valabilitatea cardului de sănătate până la apariţia cărţii electronice de identitate care îi preia funcţionalităţi nu este o noutate, fiind prevăzută în Legea sănătăţii din 2006.

Preşedintele CNAS a precizat că în Legea sănătăţii se prevede că: „Noile cărţi de identitate, eliberate începând cu anul 2014,în mod etapizat, cu elemente de securitate adecvate (…) vor avea şi funcţionalitatea de card naţional de asigurări sociale de sănătate. În momentul eliberării către un cetăţean a unei cărţi de identitate  prevăzute mai sus, cardul naţional de asigurări sociale de sănătate îşi încetează valabilitatea”.

„Actualul card naţional de sănătate este oricum valabil cinci ani şi din 2018 trebuie să fie retipărit, aşa că totul este într-o logică normală”, a adăugat preşedintele CNAS.

,