Bugetul alocat în 2016 pentru înlocuirea echipamentelor uzate se ridică la suma de 2,7 milioane de lei


images (2)Conform datelor Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), bugetul alocat în 2016 din Fondul de mediu pentru înlocuirea echipamentelor uzate ce alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) se ridică la suma de 2,7 milioane de lei.

Astfel, pentru anul 2016 se are în vedere realizarea unei revizii generale a rețelei, dar și reparații necesare remedierii defecțiunilor constatate cu furnizarea pieselor de schimb și aducerea echipamentelor la starea normală de funcționare, întreținere preventivă la 3 luni, întreținere preventivă la 12 luni pentru toate echipamentele din cele 8 stații de monitorizare a calității aerului care compun rețeaua locală de monitorizare a municipiului București.

Totodată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează Programul de dezvoltare și optimizare a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), din bugetul Fondului pentru mediu.

În prezent, România are 142 de stații fixe de monitorizare a calității aerului și 17 stații mobile, dispuse în toată țara prin intermediul RNMCA.

,