Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a aplicat numeroase amenzi


Peste două sute de amenzi au fost aplicate până acum pentru aceste nereguli, cu o valoare cumulată de peste 1.1 milioane lei. Cei vizați au suferit grav în urma controalelor efectuate de autorități.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat, în luna aprilie, peste două sute de amenzi, în valoare de peste 1,1 milioane de lei, la operatori din sectorul produselor de origine nonanimală. Cele mai mari amenzi s-au dat în judeţele Ilfov, Sibiu şi Gorj, fiind descoperite mai multe nereguli.

Amenzi în valoare de 222.700 de lei s-au aplicat în judeţul Ilfov. Inspectorii au depistat: ”etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, neconcordanţă între documentele de transport, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.

De asemenea, s-au dat amenzi în valoare de 134.700 de lei la operatori din judeţul Sibiu pentru ”lipsă igienă, manipulare, depozitare, etichetare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.