Peste două sute de amenzi au fost aplicate până acum pentru aceste nereguli, cu o valoare cumulată de peste 1.1 milioane lei. Cei vizați au suferit grav în urma controalelor efectuate de autorități.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat, în luna aprilie, peste două sute de amenzi, în valoare de peste 1,1 milioane de lei, la operatori din sectorul produselor de origine nonanimală. Cele mai mari amenzi s-au dat în judeţele Ilfov, Sibiu şi Gorj, fiind descoperite mai multe nereguli.

Amenzi în valoare de 222.700 de lei s-au aplicat în judeţul Ilfov. Inspectorii au depistat: ”etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, neconcordanţă între documentele de transport, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.

De asemenea, s-au dat amenzi în valoare de 134.700 de lei la operatori din judeţul Sibiu pentru ”lipsă igienă, manipulare, depozitare, etichetare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.