Atestarea unor localități ca stațiuni turistice


8a28b54a946bc71f117e82970e95d996_xl

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat în dezbatere publică proiectul de HG pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Prin prezentul proiect de act normativ, se propune aprobarea atestării, ca stațiuni turistice de interes național sau local, următoarele localităţi sau părţi din localităţi, astfel:

Staţiuni turistice de interes naţional:

  1. Borsec, județul Harghita;
  2. Suceviţa, judeţul Suceava.

Staţiuni turistice de interes local:

  1. Baia de Fier, jud. Gorj;
  2. Boghiș, județul Sălaj;
  3. Colibița, județul Bistrița – Năsăud;
  4. Moisei, județul Maramureș;
  5. Negrești Oaș, județul Maramureș;
  6. Pojorâta, județul Suceava;
  7. Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș;
  8. Zona Băile Banffy, municipiul Toplița, județul Harghita;
  9. Zona Băile Ocna Dej, municipiul Dej, județul Cluj;
  10. Zona Moinești – Băi, municipiul Moinești, județul Bacău.

Totodată, pentru asigurarea unei reglementări fluente, clare şi lipsite de echivoc se propune ȋnlocuirea Anexei nr. 5 “Lista localităţilor atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local” din Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, cu completările ulterioare cu o nouă anexă cuprinzȃnd lista actualizată a localităţilor atestate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local.