Astăzi se discută aprobarea proiectului de buget pe 2017


 p_98442_280x190-00-65Guvernul va convoca astăzi o sedinţă în vederea aprobării proiectului de buget pe 2017. În seara asta, imediat după aprobare, va fi trimis Parlamentului. Potrivit ministrului finanţelor, deficitul bugetar a fost estimat la 2,99% din PIB, după standardele ESA, fiind respectată limita de 3% din tratatul de la Maastricht.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda sedintei de astăzi a Guvernului se numără şi un proiect de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017 – Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2017-2019.

Pe ordinea de zi a şedintei Executivului se mai afla un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi intreprinderi mici şi mijlocii şi un proiect de OUG privind organizarea şi funcţionarea Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, precum şi pentru Curtea de Justitţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb.

Pe agenda şedinţei Guvernului se află şi un memorandum cu tema “Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea generală a acţionarilor/Consiliul de administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2016 sub forma de dividende/vărsăminte la bugetul de stat”.