Armata a devenit un veritabil ambasador al României în lume


klaus-iohannis-semnaturaCu prilejul Zilei Rezervistului Militar, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care a menţionat că armata a devenit un veritabil ambasador al României în lume.

În calitate de Președinte al României, vă transmit întreaga prețuire pe care poporul român v-o poartă, pentru devotamentul, profesionalismul și spiritul de sacrificiu pe care dumneavoastră, militari în rezervă și retragere, le-ați dovedit de-a lungul carierei profesionale. Sunteți cei care ați vegheat la securitatea și apărarea țării, contribuind la reconstrucția și dezvoltarea statului român. Armata a devenit astfel un veritabil ambasador al României în lume și s-au creat premisele integrării țării noastre în structurile euroatlantice și europene” a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele a mai remarcat exemplul de responsabilitate și devotament pe care-l oferă cadrele militare în rezervă generațiilor tinere.

Exemplul personal de responsabilitate și devotament, de experiență și pregătire, constituie, pentru generațiile tinere de cadre active, un reper demn de urmat. Consider că preocuparea permanentă pentru asigurarea unor condiții decente de viață pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere, inclusiv prin adaptarea legislației, trebuie să fie dovada respectului și aprecierii statului față de dumneavoastră“, a mai precizat Klaus Iohannis.