Aprobarea Statutului Casei de Asigurări a Avocaților


images (5)Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a aprobat, prin Hotărârea nr. 139/27.07.2016, Statutul Casei de Asigurări a Avocaților.

Hotărârea aprobată include prevederi ce se referă la Sistemul de asigurări sociale ale avocaților, care este un sistem unic, propriu și obligatoriu, la asigurarea drepturilor la pensia obligatorie și la alte asigurări sociale ale avocaților, la utilizarea fondurilor specializate pentru alte cheltuieli decât cele prevăzute pentru fiecare fond în parte, gestionarea veniturilor și cheltuielilor aferente fiecărui fond se realizează separat, în conturi distincte.

C.A.A. este o entitate „nonprofit”, fără scop lucrativ, persoană juridică de „utilitate publică” (interes public), organizată în baza Legii speciale nr.72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților.

Statutul include prevederi referitoare la atribuţiile Comisiei de cenzori a C.A.A., atribuţiile Comisiei juridice, organizarea şi înființarea filialelor C.A.A., atribuţiile președintele consiliului de administrație al filialei.