download (2)Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, în limita unui plafon de garantare de 2 miliarde lei, a fost aprobat de Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Prin acest program se urmăreşte încurajarea şi stimularea IMM-urilor pe o perioadă de 36 de luni de la intrarea în vigoare a Ordonanţei.

Programul constă în acordarea către IMM-uri a unei linii de credit pentru capital de lucru, garantată de stat, în procent de circa 50% din valoarea finanţării.

Valoarea maximă a unui credit garantat este de 5 milioane lei/IMM.

Totodată, actul normativ instituie un mecanism de garantare în baza căruia MFP este autorizat să mandateze FNGCIMM, în vederea emiterii de garanţii în numele şi în contul statului, în favoarea instituţiilor de credit care urmează să acorde credite IMM-urilor eligibile în cadrul Programului din titlu. Prin acest program se urmăreşte crearea unei flexibilităţi mai mari şi reducerea timpului necesar acordării finanţărilor, mai precizează Guvernul.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.