Agricultorii vor primi în continuare plăţi pe suprafaţă


descărcare (2)Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, plăţile directe pentru agricultorii români în exerciţiul financiar al UE 2014-2020 vor fi făcute tot pe suprafaţă, în timp ce abordarea statelor membre mai vechi este plata pe fermă.

Pentru segmentul financiar următor, plăţile directe, în ceea ce priveşte România, se vor menţine ca plăţi pe hectar, abordarea la nivel european fiind plata pe fermă. Cam asta ar fi tendinţa europeană în noua politică agricolă comună, excepţie făcând noile state membre, unde, de asemenea, a fost acceptată plata la hectar. Avantajul este că un fermier are posibilitatea de a beneficia de o plată care poate evolua în funcţie de suprafaţa pe care o deţine, în timp ce pentru plăţile directe pe ferme drepturile financiare rămân aproximativ aceleaşi“, a afirmat preşedintele CJ Dolj.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a mai adăugat că un element care merită a fi luat în calcul în noua politică agricolă este oferirea unor plăţi complementare tinerilor fermieri.