Activitatea de turism va fi centralizată prin intermediul unui sistem informatic


Activitatea de turism din România va fi centralizată prin intermediul unui sistem informatic, ce urmează să fie implementat în cursul anului 2018, a afirmat, miercuri, Mircea Dobre, ministrul Turismului, în cadrul dezbaterilor din Comisia economică, industrii și servicii a Senatului.

Ministrul Turismului a declarat: “Softul pe care trebuie să-l facă STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale, n.r.) va trebui să fie implementat în cursul anului 2018. Este sistemul informatic de evidență a activității de turism din România. Este un sistem care ne va ajuta foarte clar să avem o statistică reală în ceea ce privește circulația turiștilor în România, atât intern, cât și extern. Este un model pe care-l vom implementa și pe care l-am împrumutat din alte țări. Ultima țară care a apelat la acest sistem a fost Portugalia, dar există și în alte țări din Europa și nu numai.

În ceea ce privește partea de protecție a datelor cu caracter personal, după cum știți din 28 mai 2018 trebuie implementată o Directivă privind protecția acestor date. În acest fel, toate unitățile de cazare din România și agențiile de turism trebui să aibă reglementat acest lucru printr-o lege. Acel capitol are nouă pagini în Legea turismului.”