Acordarea ajutoarelor de minimis


1Noutăţi legislative: Conform H.G. nr. 848/2013 pentru modificarea şi completarea H.G. nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, publicată în Monitorul Oficial nr. 689 din 11 noiembrie 2013, ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor prin alocări de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Economiei prin Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi, în limita creditelor bugetare aprobate, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 100.000 euro.

De asemenea, conform actului normativ, pentru a beneficia de ajutor de minimis, întreprinderea solicitantă trebuie să obţină un acord pentru finanţare din partea oficiului teritorial pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie, din raza teritorială în care se află sediul social al întreprinderii solicitante.

În data de 15 ianuarie 2014 se va lansa Schema de ajutor de minimis adresată IMM-urilor. Potrivit datelor din contabilitate, bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis este de 500 milioane lei cu posibilitatea suplimentarii.

,