Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polonia


1

În cadrul întâlnirii la Varşovia a Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi omologul său polonez, Tomasz Siemoniak a fost semnat Acordul privind cooperarea bilaterală în domeniul apărării între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polonia.

Acest Acord are ca obiectiv amplificarea dialogului politico-militar, crearea unor relaţii directe de parteneriat între categoriile de forţe şi instituţiile militare de învăţământ, dar şi implementarea proiectelor şi programelor concrete de cooperare la nivelul Ministerului Apărării Naţionale cuprinse în Planul de Acţiune. Documentul reflectă statutul celor două ţări membre NATO şi UE şi va permite încheierea de înţelegeri tehnice specifice pe diverse domenii.

De asemenea în cadrul întâlnirii de la Varşovia au avut schimb de opinii pe tema operaţiunilor NATO şi UE. În domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE, a fost discutată experienţa implicării active a celor două ţări în misiunile civile şi militare în curs de derulare sau cele programate a se desfăşura în perioada următoare.