A fost votat directorul Serviciului de Informaţii Externe


imagesSenatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, a fost votat în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE)  cu 278 voturi “pentru”, 6 voturi “împotrivă”, iar 5 parlamentari nu au votat.

După ce au fost anunțate rezultatele votului,  Ungureanu a  depus jurământul în faţa Parlamentului, în calitate de director al Serviciului de Informaţii Externe. El a mulțumit grupul parlamentar PNL, dar și parlamentarii de la UNPR şi UDMR.

”Vă mulţumesc pentru încredere şi mulţumesc din nou preşedintelui Klaus Iohanis pentru nominalizarea făcută. Este o misiune care mă onorează, pe care cred că am ştiinţa să o fac, să o duc la bun sfârşit şi pentru îndeplinirea căreia nu voi precupeţi niciun efort”, a declarat Ungureanu.

De asemenea Ungureanu a menţionat că:“Prin votul dumneavoastră, profesioniştii din comunitatea de informaţii primesc un credit în alb de la românii pe care-i reprezentaţi şi care aşteaptă ca toate instituţiile care au atribut principal asigurarea securităţii statului să colaboreze perfect pe temele cele mai dureroase ale societăţii noastre, de la corupţie la ameninţările transfrontaliere, de la consolidarea statului de drept la triumful democraţiei în România, pentru că aceste lucruri înseamnă, de fapt, echilibru şi viitor pentru naţiunea română”.