544 de unități de învățământ de stat fără autorizaţie de la ISU


siguranta_incendiu
Conform informaţiilor oferite de Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), 544 de clădiri din capitală pentru învățământul de stat nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu.

“Din punctul de vedere al situației existenței autorizațiilor de securitate la incendiu, din cele 919 clădiri pentru învățământul de stat sunt autorizate numai 37. Un număr de 338 clădiri nu necesită obținerea autorizației. Un total de 544 de clădiri nu sunt autorizate. În momentul de față sunt depuse documentațiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unități de învățământ cu clădirile aferente (. . .)”, subliniază Banu.

Totodată, au fost verificate camerele video de monitorizare, instalațiile de avertizare, gardurile și împrejmuirile unităților de învățământ. În majoritatea unităților de învățământ a fost asigurată paza acestora, cu o excepție, ce va fi soluţionată până la începutul anului școlar.

Făcând referire la cadrele didactice, acesta a menţionat că, în București, sunt 16.553 de posturi didactice-catedre, dintre acestea 13.519 ocupate de titulari, 1.594 ocupate cu suplinitori și 717 cu personal asociat sau pensionari.