4 milioane de euro pentru sprijinirea angajaţilor disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii


1Potrivit declaraţiilor europarlamentarului Victor Negrescu, Parlamentul European va vota, în septembrie, un proiect prin care România va primi 4 milioane de euro pentru sprijinirea angajaţilor care au fost disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii.

Banii pentru proiect, a mai precizat Victor Negrescu, sunt alocaţi României pe axa “Fondurile de ajustare la globalizare”, axă pe care orice stat poate solicita susţinere financiare dacă întâmpină probleme prin pierderea unor locuri de muncă în urma retragerii unor investiţii sau companii.

E vorba de o mie de persoane care şi-au pierdut locurile de muncă. În cadrul acelui proiect există reconversie profesională şi crearea unei companii, întreprinderi sociale, pentru 250 de angajaţi care ar urma să producă echipamente sportive şi practic acel proiect a întârziat foarte mult. Faptul că nu ne-au acordat finanţarea şi toate celelalte state europene primesc la nici măcar trei luni de zile acele fonduri înseamnă că este şi o vină a Comisiei Europene, pe care noi trebuie să o subliniem în Parlamentul European”, a mai afirmat europarlamentarul.