Modificări la condiţiile pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor sub presiune


regulament-urbanismMinisterul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a supus spre consultare publică Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 123/2015 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor sub presiune.

Potrivit actului normativ, principalele schimbări introduse presupune următoarele:

Se modifică art. 14 alin. (7) şi art. 43 alin. (2) în conformitate cu Rectificarea publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria L, nr. 157 din 23 iunie 2015, în sensul că (1) autoritatea de supraveghere a pieţei poate permite punerea la dispoziţie pe piaţă şi punerea în funcţiune, pe teritoriul României, a unor echipamente sub presiune individuale şi ansambluri pentru care nu au fost aplicate procedurile prevăzute la alin. (1) şi (6) din cadrul art. 14 şi care sunt utilizate în scopuri experimentale şi (2) se permite punerea la dispoziţie pe piaţă şi/sau punerea în funcţiune a echipamentelor sau a ansamblurilor sub presiune conforme cu Hotărârea Guvernului nr. 584/2004, cu modificările şi completările ulterioare care au fost introduse pe piaţă înainte de 19 iulie 2016.
– Se completează art. 24 alin (2) prin menţionarea, pe lângă Legea societăţilor nr. 31/1990 cu modificările şi completările ulterioare, ca temei al înfiinţării organismelor de evaluare a conformităţii a Ordonanţei nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare şi a Ordonanţei nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică.

Proiectul are impact pozitiv asupra mediului de afaceri fiindcă permite prelungirea termenului de punere la dispoziţie pe piaţă şi/sau punere în funcţiune a echipamentelor sau a ansamblurilor sub presiune realizate în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 584/2004, cu modificările şi completările ulterioare.