192,4 milioane lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale


1

Guvernul suplimentează,  bugetele SGG, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe, STS şi Autorităţii Eelectorale Permanente cu o sumă totală de 192,4 milioane de lei în vederea organizării alegerilor prezidenţiale, cel mai mult primind MAI – 166.778.000 lei.

Autoritatea Electorală Permanentă primeşte 10.694.000 lei pentru alegerile prezidenţiale, iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) – 7.735.000 lei.

De asemenea, MAE primeşte 4.270.000 lei pentru “acoperirea cheltuielilor generate de activităţile specifice Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014“.

Prima rectificare bugetară a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi va fi aprobată de Guvern într-o şedinţă specială programată pentru vineri.

În ceea ce priveşte a doua rectificare, va fi efectuată spre sfârşitul lunii septembrie, după noi consultări cu partenerii financiari internaţionali şi pe baza noilor acte normative care vor intra în vigoare.

Alegerile prezidenţiale se vor avea loc în 16 noiembrie.