profesoara-de-religie-in-clasa-cu-copii-1În cadrul celei de-a 26-a întâlnire a sașilor din Transilvania, desfăşurată la Reghin, ambasadorul RF Germania în România, Werner Hans Lauk, a anunțat că Bundestagul german a hotărât promovarea și stabilizarea învățământului în limba germană maternă în România, iar finanțarea prin Ministerul Federal al Afacerilor Externe se va ridica la un milion de euro în 2016.

Astfel, Werner Hans Lauk a precizat că această finanțare este o consecință a „sfaturilor valoroase” primite de la deputatul german Christoph Bergner, prezent la manifestarea de la Reghin, care a fost Însărcinat al Guvernului Federal pentru problemele imigranților și ale minorităților naționale și care a militat pentru menținerea școlilor în care limba germană era predată la nivel de limbă maternă.

Totodată, ambasadorul RF Germania în România a ținut să își arate recunoștința față de Forumul Democrat al Germanilor din România și i-a mulțumit deputatului Ovidiu Ganț pentru „ideile bune, pentru unele inițiative bune, pentru această perioadă marcată de o excelentă colaborare și o deosebită încredere”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.