imagesMinisterul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul “Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020”, care urmează să fie aprobat de Guvern şi să intre în vigoare la 2 ani după ce a fost creat, în anul 2011. Este vorba despre un document-cadru de politici publice pentru ameliorarea traficului rutier din România, în condiţiile în care, pentru prima oară în ultimii 4 ani, numărul de morţi în accidente rutiere s-a majorat. România, alături de celelalte ţări din UE, trebuie să micşoreze numărul victimelor din accidente rutiere cu 50% până în anul 2020.
Unele prevederi îi vor afecta direct pe şoferi. Guvernul a pus în plan interzicerea detectoarelor de radar, introducerea camerelor video cu radar la nivel naţional, interzicerea ATV-urilor pe drumurile publice, crearea legislaţiei pentru introducerea sistemelor de imobilizare a autovehiculelor, dacă şoferul a băut (dispozitivele “alcolock”), sau reabilitarea şoferilor care rămân fără permis prin consiliere psihologică şi îngrijirea victimelor din accidente rutiere.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.