lc+olesea
România intenţionează alături de Bulgaria, Ungaria şi Grecia să implementeze la nivelul Uniunii Europene un proiect de interconectare a reţelelor naţionale de gaze naturale, denumit Aegean Baltic Corridor şi pentru care vor solicita finanţarea din partea Comisiei Europene.

Programul legislativ va avea rolul de a interconecta sistemele de transport al gazelor naturale din Grecia, România, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria, cu scopul de a creşte securitatea alimentării cu gaze naturale în Europa centrală şi de Est.

Iniţiativa privind proiectul internaţional în domeniul energiei îi aparţine ministrului bulgar al energiei, care a propus să fie constituit un subgrup de lucru destinat promovării Coridorului Vertical (proiectul Aegean Baltic Corridor), cu intenţia de a fi abordat la nivel regional.

Şefii delegaţiilor, cu excepţia celui ungar, şi-au exprimat acordul de principiu cu privire la aderarea la Subgrupul de lucru, astfle o primă reuniune urmând să aibă loc la Sofia, la jumatatea lunii martie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.